Hemförsäkring

Genom vår hyrespolicy har vi som krav att du tecknar en hemförsäkring. Det är ett viktigt skydd för dig, din familj och din egendom. Förutom per-sonskyddet så täcker din försäkring din lösa inredning, (inredning som inte är inbyggd i bostaden) och ditt lösöre (dina prylar). Lös inredning kan till exempel vara din flotta lädersoffa och middagsbord i härdad ek och ditt lösöre kan till exempel vara ditt Playstation, din skräddarsydda kostym eller klänning och din Kosta Boda servis. Här täcker försäkringen saker som till exempel inbrott och stöld, och för brand- och vattenskador.

Själva lägenheten är vårt, hyresvärdens, ansvar att försäkra. Det innebär att väggar, golv, tak, avlopp, den fasta inredningen och de vitvaror som följer med lägenheten.

Om du som hyresgäst råkar orsaka skador på lägenheten, till exempel genom att krossa ett fönster eller orsaka en fuktskada, kan du bli ersättnings-skyldig mot oss som hyresvärd. I dessa fall kan hemförsäkringen också hjälpa dig genom ansvarsskydd, vilket innebär att försäkringsbolaget hjälper dig ersätta eventuella krav.