Hyra ut i andra hand eller byta

Enligt hyreslagen har en hyresgäst rätt att hyra ut i andra hand i vissa specifika situationer. Detta kan vara studier eller arbete på annan ort eller om du vill provbo som sambo. Vid studier eller arbete på annan ort ska intyg om detta kunna visas. Normalt godkänner vi andrahandsuthyrningar som är längre än 4 månader och max 1 år. Vi vill att du kontaktar oss innan du skriver avtal med någon. Vi måste alltid godkänna en andrahandsförhyrning för att den skall gälla.

Även om du hyr ut i andra hand är du ansvarig gentemot oss vad gäller hyresbetalning, ordning, skötsel mm för lägenheten.

Vill du läsa mer om regler och vad man bör tänka på inför andrahandsuthyrning så rekommenderar vi Hyresgästföreningens eller Hyresnämndens hemsida.

Vill du byta lägenhet med någon annan måste vi godkänna den nya hyresgästen som du byter med. Hyresgästen måste acceptera och vara förenlig med den hyrespolicy vi har, se under hyrespolicy (klickbar). Kontakta gärna oss för frågor.

Vill du läsa mer om regler och vad man bör tänka på inför lägenhetsbyte så rekommenderar vi Hyresgästföreningens eller Hyresnämndens hemsida.